links actueel publicaties bestellen gedicht engelse vlag
 

 

 

 

 

 

 

In het buitenland

In voorbereiding

Russisch Etnografisch Alfabet, een alfabet in gedichten, over etnografische voorwerpen uit het museum in Vologda, Rusland. Het wordt een publicatie in het Russisch en in het Engels en een tentoonstelling.
Luboą and the Millenniumbug: een geschiedenis in verzen, met illustraties van Josef Kremláček uit Třebíč. Deze publicatie wordt uitgebracht in het Tsjechisch, in herinnering aan Luboą Brabec, entomoloog, overleden in augustus 2003.

Uitgevoerd

Vera és Jószef avagy A Gombaételek Zamata, deze Hongaarse versie van de series "Věra a Josef" en "Olga i Boris", heeft de oudste rechten in deze familie van paddestoelengedichten, omdat de oorspronkelijke reeks in het Engels is gemaakt, geïnspireerd op een tentoonstelling in het Hongaars Museum van Natuurlijke Historie in Boedapest.
Vera and Josef or a taste of mushrooms, de Engelse versie van het paddestoelenverhaal.
A rhinoceros in my garden: veertien neushoorngedichten in het Russisch, in het Engels en in het Nederlands. Elke editie met illustraties van Viktor Sachivko uit Krasnoyarsk.
Abecedarium Naturalis, een alfabet in gedichten, over Tsjechische natuurhistorische objecten. Een publicatie in het Tsjechisch en in het Engels en een tentoonstelling (die te zien was in zes verschillende musea in Tsjechië : in Třebíč, in Havířov, in Mariánské Lázně, in Říčany, in Čáslav en in Třinec)
publicaties van gedichten in The Yemen Observer (in het Engels) en in Al Gumhoreyaih (in het Arabisch)
gedichten in Russische vertaling gepubliceerd in uitgaven van de Open Museum Associatie en van het Museum Centrum Na Strelke in Krasnoyarsk
een serie gedichten, gepubliceerd in het Tsjechisch onder de titel: Věra a Josef aneb chu» hub (over een vrouw die haar echtgenoot vergiftigt met behulp van paddestoelen), gebruikt in een tentoonstelling over paddestoelen in Rokycany, Tsjechië, zomer 2003 en in een tentoonstelling in Plzeň in 2006
dezelfde serie gedichten, vertaald in het Russisch onder de titel Olga i Boris